Simon Granit ny CFO på UU Invest

Nu är han på plats – UU Invests nya CFO. Här kan du läsa mer om Simon Granit, erfarenheterna han tar med sig och utmaningarna han ser fram mot.

1. Hej Simon och välkommen till UU Invest och jobbet som CFO. Berätta kort – vem är du? Jag är en nyfiken och vetgirig ingenjör som tidigt i min karriär halkade in på finansområdet. Universitetsvärlden ligger mig varmt om hjärtat och jag har alltid varit intresserad av teknik. Jag är målinriktad och ställer höga krav på mig själv och min omgivning.

2. Vilka erfarenheter tar du med till nya jobbet? Berätta kort om din bakgrund. Redan på Chalmers studerade jag entreprenörskap och var aktiv i studentdrivna event som Entreprenörsdagen och Connects Finansieringsforum. Därefter arbetade jag i riskkapitalbranschen i fem år i olika roller innan jag fick ansvaret att hantera finansieringen i ett växande fastighetsbolag. Jag har lång erfarenhet från styrelsearbete och inom rådgivning mot ägare och ledning. Jag tar med mig stort kunnande inom ekonomi och finans, och ett starkt intresse för tillväxtbolag.

3. Vilka utmaningar ser du som CFO på UU Invest och vad är extra viktigt att UU Invest utvecklar/erbjuder bra lösningar på? På UU Invest vill jag bedriva ett aktivt arbete med portföljbolag för att ta tillvara potential i teknik och bland personal. Jag vill även tillsammans med ledning och styrelse stärka varumärket så att vi blir förstahandsvalet för forskning i framkant i Uppsalaområdet och en tydlig del av det svenska innovationssystemet.

4. Till sist, hur kan forskare, studenter och andra investerare nå dig? Jag är på plats från den 1/10. Hör gärna av dig via mejl Simon.granit@invest.uu.se.Telefonnummer hittar du på sidan OM OSS här på webben när jag är på plats.

Aktuellt

Visa:

Precisionsdiagnostik i fokus för Rarity Bioscience

Ulf Landegren och hans forskningsgrupp ligger bakom banbrytande forskning som lett till nya innovationer som framgångsrikt förvaltats och utvecklats i en rad olika bolag. Rarity Bioscience med vd Linus Bosaeus är ett av de senaste i raden.

Att ta steget ut i vildmarken

KRÖNIKA Så nu har du ett problem – men vad kan du göra med det? Och hur finner du motivationen att göra något åt det? Krönika#2 signerad Mamduh Halawa, grundare och vd Zeeds App.

Jonas Wamstad – erfaren entreprenör med örat mot marken och intresse för vatten

Airwatergreen och Drupps utgår från samma teknikplattform men agerar på två helt olika marknader.
Ägare med stort förtroende för grundarna och starkt intresse för omvärlden har varit drivande i bolagens framgång.

Låt problemet guida lösningen – och inte tvärtom

KRÖNIKA Ibland kan det vara bra att göra tvärtom. Istället för att gå runt och tänka på en produkt – tänk på ett problem. Krönika#1 signerad Mamduh Halawa, grundare och vd Zeeds App.

Zeeds App – en möjlighet att bygga meningsfulla vanor

På kort tid har Zeeds App uppmärksammats och prisats. För Mamduh Halawa började utvecklingsarbetet parallellt med studierna till psykolog vid Uppsala universitet.

Tre framgångsfaktorer för gott ledarskap i tillväxtbolag

Ny utbildning från IPF fokuserar på hur tillväxtbolag kan stärkas genom en mer medveten och fokuserad ledarutveckling.

Två ledstjärnor styr hennes forskning

Maria Strömme är professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet. Hennes drivkraft är att forskning ska göra nytta och kravet att lösningen har tydligt hållbarhetsperspektiv. Två ledstjärnor som visat sig vara ett vinnande koncept.

Uppdrag – att omsätta idéer till framgångsrika affärer och företag

Att bidra till att nyttiggöra forskning är en självklarhet för Gunilla Lundmark, vd UU Invest AB. Allt handlar om att få idéer att växa där UU Invest kan liknas vid en katalysator i rollen som tidig investerare.

Anna Sågvall Hein

Med stark drivkraft att ta forskning vidare

Anna Sågvall Hein, professor emerita har inspirerat många forskare att arbeta med maskinöversättning. och ihop med sin forskargrupp startat bolaget Convertus. Nu lämnar hon bolaget som inför nästa steg lyfts in i UU Invests dotterbolag UU Projekt AB.

Smart teknik effektiviserar energisystem

Att göra tekniken köpbar har varit en utmaning för Ngenic som nu på ett avgörande sätt är med och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Potentialen är enorm säger Björn Berg, vd i bolaget som tillsammans med sitt team nu tar bolaget till börsen.

Värdedriven investerare med fokus på de stora utmaningarna

Björn Berg är vd i investerar-nätverket PÄAB. Han har jobbat som investerare i mer än 30 år. Hela tiden med samma drivkraft och investeringsfilosofi – att på något sätt bidra till att världen blir lite bättre.

Genombrott i vården av sepsis-patienter

Antibiotikaresistens beskrivs som ett av de största globala hälsoutmaningarna framöver. Sara Thorslund är vd och en av grundarna i Gradientech AB, ett forskningsbolag som med ny teknik är redo att bidra i arbetet.

Äkthetsverifiering som stoppar förfalskningar

Rolling Optics har uppfunnit och patenterat världens mest högupplösta tryckteknik. Axel Lundwall berättar om bolaget som UU Invest var med och grundade 2005, efter ett samarbeten inom ramen för Uppsala universitets Projekt.